Openstelling archief

Het archief in wooncomplex Parkzicht, is op de eerste verdieping, boven de bibliotheek. De eerste verdieping is bereikbaar per lift. Het wooncomplex Parkzicht is met de auto te bereiken vanaf de Beatrixstraat.

Het archief is geopend op de dinsdagmiddagen: 10 januari 2023; 14 februari en 14 maart, geopend van 13.30 tot 16.30 uur. De data voor het najaar volgen later.

In het archief, bestaande uit ruim 20 kantoorkasten, een grote verzameling kranten, (oude) boeken, foto's, documenten, landkaarten en notulen van verenigingen, organisaties, particulieren, scholen en veel meer.

Buiten de vaste openstelling is het archief ook op afspraak te bezoeken. Wilt u het archief bezoeken? Neem dan contact met ons op via: com.archief@historischwieringen.nl

Archief commissie

Soms krijgt de vereniging een hele collectie uit bijvoorbeeld een erfenis aangeboden. Een mooi voorbeeld hiervan is de Collectie van Duin.


Locatie archief

Het archief: Parkzicht 4a, gevestigd in het woonzorgcomplex Parkzicht, gelegen naast zorgcentrum Noorderlicht - Parklaan 41, Hippolytushoef. De locatie is te bereiken via de Beatrixstraat.

Beeldbank

In de beeldbank foto's van het voormalige eiland Wieringen, personen, evenementen en meer. De beeldbank is i.s.m ZBBS tot stand gekomen.

Webshop

In de webshop vindt u de uitgegeven boeken en genealogieën van diverse Wieringer families als Koorn, Wigbout, Takes, de Haan, Tijsen en meer.