Historische Vereniging Wieringen

Opgericht 17 mei 1989

Winkeltjes commissie

Na gedegen voorbereiding was het op 8 november 2013 zover, Winkels op Wieringen deel 2 ging in café de Harmonie, Hippolytushoef in de verkoop.

Maar voor de verkoop startte trakteerde oud Wieringer Jannes Bosker Jzn. het publiek op twee mooie oude films over carnaval en kermis. Deze festiviteiten waar vele (oud) Wieringers naar uitkeken, waren eens evenementen van formaat. De beelden, die als vanzelfsprekend herkenning opriepen, werden door Bosker vermakelijk aangevuld met bijzondere anekdotes. Na de beelden was het tijd voor de presentatie van het lang verwachte boek.

Qua inhoud en opzet is het boek min of meer gelijk aan het eerste deel. Bij sommige winkels wordt wat dieper op ‘de zaak’ ingegaan en zijn er wat meer anekdotes opgenomen. De eerste twee exemplaren werden uitgereikt aan Nel Fijnheer-Rotgans en de toenmalige penningmeester en commissielid Henk de Graaf.

De werkgroep bestond uit Nel Fijnheer-Rotgans, Henk de Graaf, Dineke Halfweeg, Peter Halfweeg, Tan Lont-Lont, Bertha Rorije-Oedzes, Menno Smit en Grietje Wilms-Lettinga.

Foto Winkelcommissie v.l.n.r. Menno Smit, Dineke Halfweeg, Nel Fijnheer-Rotgans, Gerard Numeijer, Tan Lont-Lont, Grietje Wilms-Lettinga en Bertha Rorije-Oedzes. Afwezig tijdens de presentatie Henk de Graaf. Naar de webshop...

Webshop

In de webshop vindt u alle op voorraad zijnde boeken, uitgegeven door de Historische Vereniging Wieringen.

Archief commissie

Een bezoek aan het archief van de vereniging is altijd weer een herkenning. De inhoud van ruim 12 archiefkasten geven een inkijkje in de historie.

Bestuur

Meer informatie over de vereniging is verkrijgbaar via de bestuursleden.