Historische Vereniging Wieringen

Opgericht 17 mei 1989

Markante Wieringers

Onder markante Wieringers staan verhalen over personen die op Wieringen hebben gewoond en gewerkt. Niet alleen personen die op Wieringen zijn geboren maar ook personen die hun geboortegrond hebben verruild voor een ongewisse toekomst op het voormalige eiland Wieringen.

De personen hebben door hun eigen inbreng een indruk achtergelaten die voor het nageslacht bewaard moet blijven. Natuurlijk kunnen hier veel meer personen worden genoemd dan vermeld staan maar we hebben helaas een selectie moeten maken en daarbij is gekeken naar de omvang van het verhaal. In ons digitale archief kunt u op zoek gaan naar uw voorouders misschien is er een verhaal gepubliceerd in ons verenigingsblad of is uw stamboom geheel uitgezocht en uitgebracht in een boekwerk.

Verenigingsblad Historische Vereniging Wieringen

Het verenigingsblad Op de Hoogte kent de rubriek; geboren, getrouwd en overleden. Daarin wordt een verhaal gepubliceerd van een van de personen die in deze rubriek staat vermeld. Dit is terug te vinden in het digitale archief, de betreffende Op de Hoogte is verkrijgbaar via de Archief commissie. Maandelijks vindt u in het digitale archief 'de foto van de maand', hier wordt uw inbreng gevraagd omdat veelal niet alle namen bekend zijn. Help ons de foto compleet te maken.


Wie zijn deze jonge Wieringers?